Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapkaloriın) temel amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide yapılmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki tütün, yangın, kavara vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu menfi koşulların öbür katlara geçişini çelmek veya olanaklı evetğu denli geciktirmektir.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne denli hayır ise buna ilişkilı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte paha artışını getirmektedir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

1 mm yahut daha lafın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına gereğince çok henüz uz ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz kadar ederı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın yükselmekı da 4000 TL den kellelamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi makul sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve anlatım ile belirlenir.

Yangın kapısı ne kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla kazançlanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla kontrolör edilen işleyiş sebebiyle otomatik olarak kapanır ve yangının Yangın Kapısı Fiyatları yayılmasını önler.

Yangına dayanıklı malzemelerden binalmalıdır. Ekseriya maden yahut bedduaşap malzemeler kullanılır. Kapının lakırtıınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha yağsız malzeme kullanılabilir. Yeniden bu tip kapıda bir standart olmadığı midein sac lafınlığı 1.0 mm yahut elan ayrıntılı kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, kısaca belgesiz bir yangın kapkaloriı öteki ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara bulmak mümkündür. Ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere hiçbir yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate alınarak vacip nüshada yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.

Yangın kapısı montajı silme hevesli şekilde örgülması gereken ve imalatta düzgün şekilde ortaya çıdem üründe yanlış yapılmaması müstelzim bir aksiyonlemdir.

Yangın baplarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Hiç acaba namevcut ki yangın felaketi, sene içre emanet yitirilmesine neden olan en önemli etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı kısaca bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem birey hem de varlık yitirilmesine neden olması ile bilinmektedir. Özellikle de faik mimarida olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında kişi ve emtia kaybı arkaış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Yıllardır sektördeki faaliyetlerini ve ihtimam kalitesini arttırmaya devam etmektedir. Uzman personelimiz sebebiyle bu ustalığı ilk günkü kadar koruyor ve her yeni bir işe ayrı bir coşku ile yaklaşıyorlar.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması esenlanabilir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla yan yana sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok sıkı teftiş altında tutulmaktadır.

Report this wiki page